24 octubre 2012.

24 octubre 2012
 
Benvolguts voluntaris/es.
 
Fa molt que els incendis de l’Empordà van originar aquesta onada d’esperança per fer front al foc, combatre’l i un cop apagat, iniciar el procés de recuperar la imatge del nostre estimat Empordà i la resta de territoris cremats durant aquest estiu. Les mostres de suport van ser inmenses des d’un principi i un grup de voluntaris ens vam posar a fer feina per tal d’intentar donar resposta a totes les propostes que es feien. La replantació d’arbres, la conscienciació de les persones i la neteja dels boscos, van ser les idees més valorades i comentades.
 
L’equip de #1català1arbre va assistir a reunions amb experts, amb equips de govern d’alguns ajuntaments de l’empordà, ha intercanviat correus electrònics amb varis experts i organitzacions en referència al bosc i la natura. Agraïm a tots ells la seva disposició per informar-nos i donar-nos un cop de mà.
 
No obstant l’esforç voluntari de tots nosaltres, no hem sigut capaços de poder tancar acords de projectes amb els ajuntaments. Ens hem adonat que les restriccions i els obstacles per dur a terme els projectes previstos són majors als que ens esperavem en un primer moment, i de moment hem de donar-nos la mala notícia que properament no hi ha prevista cap actuació amb l’ús del voluntariat.
 
Això no és però motiu però per fer fallida i creure que tot està perdut. Amb tot el vostre suport vam aconseguir que la iniciativa tingués molt de ressò i això també ha ajudat a la conscienciació de tots nosaltres, i a la difusió d’actuacions que sí es van dur a terme per part dels mateixos municipis i altres grups de voluntaris.
 
Des de l’equip volem demanar perdó per si no hem sabut estar a l’altura. Reconeixem que, com a no-experts en gestió forestal, segurament no hem tingut les millors eines per fer front a aquesta increible onada de solidaritat que va sorgir, i que no l’hem pogut gestionar adequadament. Hem intentat anar resolent els problemes que se’ns presentaven, alguns amb més dificultats que altres, i no sempre els hem pogut resoldre tots. Tot i saber que no hem pogut realitzar allò que en un principi ens proposàvem, aquesta experiència ens ha fet més forts a tots, i ens ha fet comprendre la magnitud del projecte. No obstant, intentarem fer el possible perquè la veu de cadascú de vosaltres segueixi sent present i passarem la informació a qui en pugui fer un bon ús. 
 
De nou, donar-vos les gràcies a tots per la vostra voluntat i esforç, i sobretot per la vostra comprensió.
 
Salutacions,
 
Equip #1català1arbre.
Anuncis

3 responses to “24 octubre 2012.

  1. mercepardo@netscape.net Octubre 24, 2012 a les 8:16 pm

    Gràcies per la informació. L’important és comprovar la bona voluntat de tanta gent que s’oferia a ajudar.

    Salut!

    Mercè

  2. Jordi Octubre 24, 2012 a les 11:08 pm

    Moltes gràcies a vosaltres per haver creat aquesta iniciativa. Sense gent com vosaltres el mon no podria tirar endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: